Videoconference

Videconference kan het leven een stuk aangenamer maken. Het is efficiënt en kosten besparend.

Vergaderen op afstand.

Zonder een fysieke afstand te hoeven overbruggen kunt u vergaderen met iedereen ter wereld die ook beschikt over een videoconference set of mobiel apparaat. Dit brengt enorme tijds- en kostenbesparingen met zich mee.  Heeft u bijvoorbeeld meerdere vestigingen in het land, Europa of de rest van de wereld, dan hoeft er niet meer gereisd te worden. Ook is het makkelijk om met uw leveranciers, klanten, collegae of patiënten, waar ook ter wereld te communiceren. Met een full HD resolutie kunt u recht in de ogen van uw gesprekspartner kijken al sof deze aan de andere kant van de vergadertafel zit. Dus geen lange autoritten, vliegtuigtickets of hotelovernachtingen meer.

Videoconference, essentieel in uw boardroom.

Anno nu mag een videoconference set in uw boardroom niet ontbreken. Het hoort bij uw vergaderfaciliteiten, zoals presentatiemiddelen en telefoon. Avcommit zorgt ervoor dat het systeem geintegreerd wordt met uw meubelair, eventueel bestaande beeldschermen of andere presentatie apparatuur en dat het gebruik net zo gemakkelijk is als een telefoon.

Dedicated videoconference endpoints

Een videoconference set voor uw vergaderruimte bestaat uit een camera, één of meerdere microfoons en een codec waarop alle apparatuur en een internetverbinding is aangesloten. Om de content te kunnen zien en horen worden meestal grootbeeld monitoren toegepast, afhankelijk van de grootte van uw ruimte. Iedere videoconference set wordt gezien als “end point” in een netwerk. Het beeld van uzelf wordt “near end” genoemd en de partij waarmee u vergadert wordt “far end” genoemd, ongeacht de configuratie van het videoconference netwerk.

Om een videoconference set met de buitenwereld te laten communiceren is een internetaansluiting nodig. Het ip-adres van uw videoconference set dient een “publiek ip-adres” te zijn. Wanneer andere gebruikers dit adres intypen op hun VC-set wordt er direct verbinding gemaakt met uw VC-set. Eigenlijk net als een telefoonnummer. Dat is ook uniek. Een intern ip-adres welke wordt afgegeven door een router binnen uw bedrijfspand kan niet worden gebruikt. Dit zou alleen werken wanneer alle VC-systemen in hetzelfde lokale netwerk staan.

Voordat een videoconference set kan worden geinstalleerd dient er dus eerst een publiek ip-adres beschikbaar te zijn met de daarbij behorende gateway, subnet mask en dns servers.

Na installatie kunt u dan onbeperkt  communiceren zonder extra abonnementskosten.

Videoconference in de Cloud.

Heeft u veel videoconference sets nodig of heeft u veel medewerkers met mobiele apparaten die mee moeten  kunnen vergaderen met uw videoconference set dan is een Cloud oplossing een mogelijkheid.

Afhankelijk van het aantal gebruikers betaald u een vast bedrag per jaar voor een cloud abonnement. Voordeel hiervan is dat er geen speciaal publiek ip-adres hoeft te worden aangevraagd bij uw internet provider en dat integratie van alle end points inclusief mobiele gebruikers een fluitje van een cent is.

Is het u allemaal nog niet duidelijk genoeg?  Neem dan contact met ons op voor meer informatie

Is het u wel duidelijk en wenst u een prijsopgave voor integratie in uw vergaderzaal, neem dan geheel vrijblijvend contact op met Avcommit voor advies en offerte.

 

 

© 2013 - 2024 Avcommit.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel